Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan vásároljon?

Ha vásárolni szeretne, azt megteheti regisztrációval vagy anélkül is. 

A regisztrációval megkönnyíti  a jövőbeli összes vásárlását, hiszen így a profilja eltárolja az adatait, és nem kell őket minden alkalommal újra megadia. A  regisztrációs folyamat utolsó lépése az általános felhasználási szerződésünk elfogadása és amit kérünk, hogy figyelmesen olvassa át. A regisztrációs adatait később bármikor megváltoztathatja.

Hogyan vásároljon?

A vásárlás első lépése a kiválasztott termékek kosárba tétele. Ez természetesen nem kötelezi Önt vásárlásra, ha meggondolja magát, akkor bármely tételt kiveheti/törölheti a kosaradból. Miután kosarába helyezte a kiválasztott termékeket, a pénztár oldalon választhatja ki az Ön számára a legideálisabb fizetési módot, a szállítási formát, és még egyszer, átláthatóbban tudja ellenőrizni a vásárolni kívánt termékeket, valamint saját adatait is. Ha ezekben hibát talál, kérjük javítsa! A "Megvásárolom" gombbal eljut az utolsó lépéshez, ahol az adatokat és a kosár tartalmát ellenőrizheti, majd megerősítheti rendelését.

Rendelése sikeressége esetén a "Sikeres Megrendelés" üzenet fog megjelenni.

A vásárlásról email-en kap visszaigazoló értesítést.

Szállítási információk:

Személyes átvétel:
Csak és kizárólag sikerresen leadott rendelést lehet átvenni átvevőpontunkon (amelynek van már rendelésszáma, amiről küldünk e-mail értesítést). Átvevőponton további vásárlásra nincs lehetőség. Kérjük, amikor eljön a rendelésért, készítse elő a rendelésszámát, ezzel tudjuk beazonosítani az Önhöz tartozó rendelést/termékeket.
A rendelés sikeres leadását követő első munkanaptól juthat hozzá csomagjához, a 1103 Budapest, Gyömrői út. 76-80. címen, munkanapokon: 08:15-16:00 között. Az összekészített csomagokat 5 munkanapon át tartjuk. Küldünk értesítést a csomag összekészítésekor, hogy jöhet a megrendelt termék(ek)ért Ha kérdés merülne fel hívjon minket telefonon: +3630/0101345

Házhoz szállítás futárszolgálattal: A futárszolgálattal történő szállítás általában 24 óra alatt, de legkésőbb 2-5 munkanapon belül megtörténik. Ezeket a csomagokat a GLS Hungary Kft. futárszolgálata kézbesíti. Ha a szállítással  kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, a GLS futárszolgálati céget kell keresnie: +36-1-802-0265 

A szállítással kapcsolatban az alábbiak alapján tudja nyomon követni a csomagját:

Mai kézbesítés e-mail: Ezt az e-mail-t a futárszolgálat küldi a kézbesítés napján. Ebben az értesítésben jelzi a futárszolgálat a kézbesítés várható idejét egy 3 órás idő-intervallumra leszűkítve. Az üzenet tartalmazza a futár telefonszámát is, így ezen a számon közvetlenül a kézbesítést végző futárral tud egyeztetni a kézbesítés pontosításával kapcsolatban (pl. pontos kézbesítési időpont, helyszín). A szállítási költség 1290 Ft, a futár, a várható kézbesítést megelőző 1 órán belül fogja hívni, és tájékoztatja a csomag érkezéséről.

Nagyon fontos, hogy ehhez a vásárlási folyamatban helyesen adja meg a mobiltelefonszámát és az e-mail címét.

Csomagkövetés: Csomagazonosító-szám alapján a GLS Track&Trace oldalán nyomon követheti, hogy hol tart a csomag kiszállítása. GLS vevőszolgálat telefonszáma: +36-1-802-0265 (elérhető: hétfőtől péntekig 7:00 és 20:00 óra között).         

Ha a fenti értesítések alapján behatárolt várható kézbesítési időpontban vagy címen mégsem tudta átvenni a csomagot, akkor a GLS futárszolgálat az első sikertelen kézbesítés után e-mailt küld. A csomagszámra hivatkozva rendelkezhet a csomag további sorsáról. (pl. más időpontban, más címre is kérheti) A futárszolgálat munkanapokon, várhatóan 8:00 és 17.00 óra között szállítja csomagokat.

Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja a megrendelőt terheli, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének és a visszaszállítás költségének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! Webshopunk fenntartja magának azt a jogot, hogy az átvétel megtagadása miatt visszaszállított csomagok címzettjeinek újabb megrendelést kizárólag előre utalással vagy bankkártyával kifizetett megrendelés esetében teljesít.

Szállítási díjak:

  • 20.000 Ft alatti rendelés: 1290 Ft

  • Invers Premium Cserecsomag Szolgáltatás: 2000 Ft

  • VIP kiszállítás: 2290 Ft

  • 20.000 Ft vagy a feletti rendelés: díjtalan

Fizetési módok:

Utánvét esetén a megrendelés ellenértékét átvételkor egyenlítheti ki, a futárnál illetve személyes átvétel esetén a helyszínen. Személyes átvételnél készpénzzel és bankkártyával tud a futárnak fizetni. 

Előre utalás esetén a megrendelés leadását követően 5 nap áll rendelkezésedre, hogy elutalja számunkra rendelése összegét. Az összeg beérkezése után tudjuk küldeni a megrendelt termékeket.

Bankszámlaszám: OTP 11710002-24135625-00000000

Az online bankkártyás fizetés - SimplePay - révén kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után a Bank fizetési oldalára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Csak annyi a feladat, hogy a fizetési mód kiválasztásánál az "Bankkártyával fizetek" opciót választja, majd a SimPlepay fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadja. A Simplepay a VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro és American Express típusú kártyákat fogadja el. Figyelem! A Maestro és Visa Electron kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben rendszerünk képes elfogadni.  

 

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy a kártya felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

Ha bővebb információt szeretne a Simplepay Online Fizetési Rendszerrel kapcsolatban, tájékozódjon az interneten. A bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

 

 

Bármilyen egyéb kérdés, probléma adódna, vagy csak tanácstalan a fizetési módokkal kapcsolatban, a hello@humanbag.eu email címen és telefonon: +36300101345 állunk rendelkezésére.

 

 

Keresés